BEST DRIVE BRAȘOV

TEL: 0756-036-405

✉️   Contacteaza-ne pe mail

Cum decurge scoala de soferi de la inscriere pana la obtinerea permisului?

Școală de șoferi Brașov

Permisul de conducere este un document aproape obligatoriu in societatea moderna, in care mobilitatea este cheia unei vieti de succes. Indiferent ca vrei sa conduci o masina, o motocicleta, un camion sau o autoutilitara, vei avea nevoie de permis de conducere.

Din fericire, procesul de a obtine permisul de conducere nu este unul foarte dificil. Pentru a-l duce la bun sfarsit insa, trebuie sa fii foarte organizat.

 

Cum decurge scoala de soferi de la inscriere pana la obtinerea permisului? Pasi necesari

 1. Trebuie sa indeplinesti conditiile de baza pentru a putea face scoala de soferi:
 • Conditii de varsta. Trebuie sa ai minim 16 ani pentru subcategoriile A1 si B1, 18 ani pentru categoriile A, B, BE, C, C1, CE, C1E si Tr si 21 de ani pentru categoriile D, DE, Tb si TV si pentru subcategoriile D1 si D1E;
 • Conditii medicale. Trebuie sa fii apt din punct de vedere medical si psihologic;
 • Conditii legale. Nu trebuie sa fii condamnat pentru infractiuni in la regimul circulatiei pe drumurile publice sau pentru infractiuni precum omorul, vatamarea corporala grava, talharia sau furtul de autovehicule.

 

 1. Trebuie sa alegi o scoala de soferi si un instructor

Cei care te invata sa conduci au un rol esential in siguranta ta pe drumurile publice. Este bine sa alegi cu atentie scoala de soferi si mai ales instructorul care te va invata secretele din spatele volanului. Inainte de a lua o decizie, analizeaza rata de promovabilitate a scolii. Best Drive Brasov, spre exemplu, are o rata de promovabilitate de peste 95 % la categoriile A si B1 si de peste 75% la categoria B;

 

 1. Trebuie sa te inscrii la scoala de soferi

Pentru inscriere vei avea nevoie de banii pentru taxa de scolarizare, de buletin si de o copie dupa buletin. Dupa completarea unui formular, scoala iti va oferi carnetul de elev, iti va programa orele de conducere si iti va oferi toate informatiile necesare privind modul in care se va desfasura intregul proces.

 

 1. Trebuie sa treci printr-un test psihologic si printr-un test medical

Inainte de a incepe pregatirea practica este important sa treci printr-un test psihologic. Acesta consta dintr-un test scris si o proba practica iar scopul sau este acela de a testa atentia, viteza de reactie, autocontrolul si capacitatea psihologica.

De asemenea, fiecare elev al scolilor de soferi trece printr-un test medical prin care sa arate ca este apt din punct de vedere fizic sa conduca

 

 1. Trebuie sa treci printr-un test auto preliminar

Conform noii legislatii, pana a incepe pregatirea practica trebuie sa treci printr-un test auto preliminar, similar cu cel de la examen. Acesta va avea 26 de intrebari din care va trebui sa raspunzi corect la cel putin 15 pentru a putea urma orele de curs.

 

 1. Trebuie sa urmezi cursurile de pregatire teoretica

Este un curs care are rolul de a te face sa intelegi legislatia rutiera. Acesta este predat de catre profesori de legislatie rutiera si instructori atestati in acest sens.

 

 1. Trebuie sa urmezi orele de condus

Este cea mai importanta parte a pregatirii pentru sustinerea examenului auto. Va trebui sa faci cel putin 30 de ore de condus pentru categoriile A si B, 54 de ore pentru categoria C si 14 ore pentru categoria CE. In toate aceste ore vei invata functiile masinii, modul in care o poti controla, in care faci viraje, parcari, intoarceri si plecari din rampa si cel mai important, modul in care poti conduce in deplina siguranta.

 

 1. Trebuie sa intocmesti dosarul pentru examen

In cadrul Best Drive Auto dosarul este intocmit de personalul scolii de soferi. In responsabilitatea ta cade pregatirea actelor necesare: cererea de inscriere la scoala de soferi, carnetul de elev al scolii, avizul psihologic, fisa medicala, cazierul judiciar, copie dupa actul de identitate, chitanta primita in urma achitarii taxei de examen auto si 2 fotografii tip buletin.

 

 1. Trebuie sa sustii examenul auto

Sustinerea examenului se face in doua probe: proba teoretica si proba practica. Proba teoretica se sustine pe calculator si implica 26 de intrebari. Pentru a promova trebuie sa rezolv corect cel putin 22.

Proba practica se sustine dupa promovarea probei teoretice si implica parcurgerea unui traseu si efectuarea diverselor manevre in trafic, solicitate de examinatorul care sta in dreapta.

Dupa promovarea ambelor probe singurul pas ramane ridicarea carnetului auto. Pentru asta este nevoie de un act de identitate si de o chitanta CEC care sa dovedeasca achitarea taxei de permis. Cu cele doua documente te prezinti la Directia Permise de pe raza orasului in care ai sustinut examenul auto si in maxim 24 de ore vei fi sofer cu toate actele in regula.

Citeste articolul urmator »

 


Înscrie-te acum online!

Completează formularul următor:

Chestionare auto moto gratuite

Categoriile A, B, BE

Date de Contact

 

⏰   Program secretariat:

 • Luni: 08:00-18:00
 • Marți: 8:00-18:00
 • Miercuri: 08:00-18:00
 • Joi: 08:00-18:00
 • Vineri: 08:00-16:00
 • Sâmbata: Închis
 • Duminică: Închis

Școala de șoferi Brașov Best Drive
Calea Făgărașului nr. 29 Complexul comercial Come&Go
Etajul 1, spațiul E 12, Terminal R.A.T. Bartolomeu, liniile: 5, 23
Brasov, România 500053

Telefon: 0756-036-405
✉️ Contactează-ne pe mail