BEST DRIVE BRAȘOV

TEL: 0756-036-405

✉️   Contacteaza-ne pe mail

Categoria A – De ce a devenit atat de ravnita?

Școală de șoferi Brașov

Permisul de conducere categoria A este documentul care iti permite sa conduci motocicletele sau triciclul. Acesta este din ce in ce mai solicitat, atat de tineri cat si de cei mai in varsta, ceea ce naste o intrebare cat se poate de justificata: care este motivul popularitatii motocicletelor? De ce prefera oamenii riscurile si disconfortul condusului pe doua roti, cand pot alege sa se bucure de confortul unei masini?

 

Motocicleta, vehicul din ce in ce mai popular din cauza aglomeratiei

Un prim motiv pentru care permisul categoria A este din ce in ce mai solicitat iar vanzarea de motociclete este in continua crestere este dimensiunile reduse ale acestor vehicule. O motocicleta ocupa de 3-4 ori mai putin decat o masina, ceea ce o face foarte usor de parcat si de strecurat prin traficul oraselor aglomerate. Este, asadar, o solutie perfecta in orasele in care traficul se blocheaza adesea la ore de varf.

Exista o multime de alte avantaje pentru care motocicleta este foarte iubita

 • Consumul de combustibil este mai mic. Te poti deplasa pe distante foarte lungi fara a consuma multa benzina. Este adevarat ca rezervorul unei motociclete este mai mic, insa in acelasi timp, se goleste mult mai greu decat rezervorul unei masini;
 • Taxele pentru motociclete sunt mai mici. Impozitele, taxa de inmatriculare si diverse alte taxe, cum ar fi cele de autostrazi, de parcare, etc, sunt mult mai mici decat in cazul masinilor;
 • Poluarea generata este mai mica. Consumul mai mic de combustibil si motoarele din ce in ce mai eficiente fac poluarea generata de motocicleta sa fie foarte mica. In conditiile in care protectia mediului este o preocupare din ce in ce mai importanta, acest aspect trebuie sa ocupe un loc important in decizia unei persoane de a face scoala pentru permisul de conducere categoria A;
 • Costul motocicletei este, in general, mai mic decat costul unei masini;
 • Senzatia de libertate si adrenalina pe care ti le da o motocicleta pot sa elibereze endorfine, sa stimuleze functia cognitiva si sa imbunatateasca in mod considerabil starea de spirit. Practic, mersul pe motocicleta te poate face fericit;
 • Mersul pe motocicleta poate sa ajute la arderea caloriilor ( pe strada poti arde pana la 300 de calorii pe ora ) si de asemenea, poate sa imbunatateasca rezistenta gatului.

Este adevarat ca motocicletele, mai ales cele puternice, pot sa fie destul de periculoase, atat in mainile incepatorilor cat si in cele ale avansatilor. Tocmai de aceea, inainte de a decide sa te bucuri de toate avantajele pe care ti le ofera un permis categoria A este bine sa te asiguri ca treci printr-o scoala de soferi care te invata toate secretele unui condus cat mai sigur pe doua roti.

Ce trebuie sa stii despre scoala de soferi pentru categoria A?

Scoala de soferi pentru obtinerea permisului categoria A iti permite sa conduci motociclete. Categoria A este impartita in mai multe subcategorii, insa. Daca faci scoala pentru obtinerea unui permis A1 sau AM, exista limitari in ceea ce priveste tipul de motociclete pe care le poti conduce, insa avantajul este ca poti urma cursurile inca de la 16 ani.

Cel mai adesea insa, tinerii asteapta pana la 18 ani si fac scoala de soferi A, care permite conducerea motocicletelor cu sau fara atas cu putere de peste 15 kW.

Cursurile auto pentru aceasta categorie dureaza 3 saptamani pentru cei care poseda permis A2 sau 4 saptamani pentru cei care nu poseda permis de conducere. Examenul consta intr-o proba teoretica si una practica si in general, este destul de usor. Dovada este faptul ca la Best Drive Brasov 95 % dintre elevi reusesc sa il promoveze.

Promovarea examenului este foarte importanta, insa ceea ce este cu adevarat important este sa te asiguri ca stii toate secretele unui condus in siguranta. Doar asa te poti bucura de numeroasele avantaje oferite de permisul categoria A.

Citeste articolul urmator »

 


Înscrie-te acum online!

Completează formularul următor:

Chestionare auto moto gratuite

Categoriile A, B, BE

Date de Contact

 

⏰   Program secretariat:

 • Luni: 08:00-18:00
 • Marți: 8:00-18:00
 • Miercuri: 08:00-18:00
 • Joi: 08:00-18:00
 • Vineri: 08:00-16:00
 • Sâmbata: Închis
 • Duminică: Închis

Școala de șoferi Brașov Best Drive
Calea Făgărașului nr. 29 Complexul comercial Come&Go
Etajul 1, spațiul E 12, Terminal R.A.T. Bartolomeu, liniile: 5, 23
Brasov, România 500053

Telefon: 0756-036-405
✉️ Contactează-ne pe mail